Disney legende skal lave Løvernes Konge i 3D

Nyheder
Filmskaberen Don Hahn, der har stået bag nogle af tidens største Disney-succeser, var for nylig i London for at se til pre-productionen på Tim Burton's næste film Frankenweenie. Her løftede han sløret for nogle af sine kommende projekter der bl.a. byder på tilbagevenden til Tornerose, Roger Rabbit og Løvernes Konge.
Don Hahn
 
Don Hahn har været en del af Disney siden 1977, hvor han startede som assistant animator på Peter og Dragen Elliot. Siden hen har han produceret nogle af Disneys mest kendte film som Hvem Snørrede Roger Rabbit, Løvernes Konge, Skønheden & Udyret og Klokkeren fra Notre Dame. Og senest har han været instruktør på dokumentarfilmen Waking Sleeping Beauty, og fremtiden lyder til at byde på lidt af hvert for Don Hahn blandt andet noget med 3D.


Plakat til Disney-dokumentarfilmen Waking Sleeping Beauty.
 
Gennem en årrække har Don Hahn og Disney-studierne arbejdet på at få lavet Skønheden & Udyret i 3D, men nu afslører Hahn at det ikke bliver den eneste Disney-klassiker, der vil blive lavet i 3D-format.
 
"Jeg forsøger faktisk at udarbejde en 3D-version af Løvernes Konge. Jeg vil begynde på projektet, når jeg vender tilbage til USA i et par uger," sagde Don Hahn og forklarede, at vi ikke skal forvente at se filmen i den kommende tid, da folkene hos Disney bruger lang tid på at få det til at se ud som om at Simba, Zazu og alle de andre karakter kommer ud af skærmen. "Det kommer til at blive spektakulært - vi vil gøre et godt stykke arbejde for jer! Teknologien er fantastisk. Vi gjorde det samme med The Nightmare Before Christmas for et par år siden, og Tim Burton syntes at den var blevet bedre end den oprindelige udgave, fordi 3D giver en mulighed for næsten selv at være i filmen."
 
 
Lige så spændende er det at Hahn er involveret i den længe ventede efterfølger til Hvem Snørrede Roger Rabbit? Og mens der har været stille med hensyn til nyheder om Roger Rabbit 2 - det sidste man har hørt om filmen var tilbage i november, hvor det blev meddelt at de oprindelige forfattere arbejdede på manuset - bekræfter produceren nu, omend med ærefrygt, at der stadig er liv i fortsættelsen. "Kan jeg eventuelt lade vær med at komme med en kommentar. Jeg benægter helt, men ja ... hvis man er en fan af filmen vil man meget snart blive meget, meget, meget glad."
 

Roger Rabbit
 
Mindre gode nyheder er der så at fortælle om Snedronningen, der skulle have været en filmatisering af det klassiske H.C. Andersen eventyr, og som skulle have været Disney's næste håndtegnede film. Men ideen er nu godt og grundigt lagt på hylden fortæller Don. "Helt seriøst, så har vi ikke en historie. Det er lidt ligesom Skønheden & Udyret, der også lå på hylden i årevis. Vi fik så efter lang tids arbejde endelig knækket filmen og skabt mere plot ved de levende genstande. Men vi har haft en masse besvær med Snedronningen, og jeg har brugt flere år på denne film. Jeg elsker den, og jeg synes at det er et af de sidste store eventyr. Det er lidt mærkeligt, at den bare sidder på hylden lige nu."
 
Tegning, der skulle være med til at bestemme
Snedronningens udseende.
 
Og til sidst er der Maleficent, live-action udgaven af Tornerose, der måske skal instrueres af Tim Burton og have Angelina Jolie i hovedrollen. "Jeg kan ikke sige så meget. Alt hvad jeg kan sige er, at den er i aktiv udvikling og vil blive temmelig sjov. Det er dejligt at arbejde med Tim igen på Frankenweenie, og jeg er glad for at han er tilbage for at lave film med marionetter. Men Maleficent er en på måde på standby, og det er lidt for tidligt at tale om den nu, dog kan kan jeg sige at den bliver til noget."
 
Kilde: empireonline.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Se Angelina Jolie i aktion som Malavia

Produktionen af 'Maleficent' er i fuld gang, og filmen vil ikke være klar før 2014. Men allerede nu er det muligt, at få et nærmere kig på Angelina Jolie i sit kostume.

Flere navne føjes til Disneys 'Maleficent'

Op til nu har Angelina Jolie været den eneste skuespiller officielt tilknyttet Disneys 'Maleficent', men nu er hele syv skuespillere blevet annonceret som medvirkende.

Instruktør til 'Maleficent' fundet

Tim Burton har tidligere været tilknyttet til Disney's kommende film 'Maleficent', men efter han forlod projektet har Disney ledt efter en ny instruktør. Og nu har Disney omsider fundet en instruktør til filmen.

Løvernes Konge får comeback i 3D-biografer

Disney har annonceret, at "Løvernes Konge" snart bliver genudgivet i udvalgte 3D-biografer i USA.

Tim Burton skal ikke stå bag 'Maleficent'

Efter succesen med 'Alice in Wonderland' er Disney begyndt at lave flere af deres gamle tegnefilm om til live-action udgaver. Den næste i rækken er 'Maleficent', som skulle have haft Tim Burton som instruktør. Men nu forlyder det at Burton ikke skal stå bag kameraet.

Maleficent-filmen går fremad

Nyfortolkningen af Disney klassikeren 'Tornerose' lader til at gå stille fremad. Hvem der skal skrive manskriptet ligger fast, mens der er tvivl om hvem der skal insturere og medvirke i filmen. Her kan man læse hvilke personer, der indtil videre er involveret i filmen.