"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Nyheder
Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".
Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".


Det lader til at der er ny sand Disney-klassiker på vej. Både filmanmeldere og de almindelige biografgængere har taget overordentlig pænt imod den 50. animerede bio-film fra Walt Disney Animation Studios "Tangled" med den danske titel "To på Flugt". 


Indtjeningstallene fra premieredagen i torsdags slog alle tidligere rekorder hos selskabet. "Tangled" tjente 388,5 millioner kroner og slog dermed den tidligere rekordholder fra 1994 "Løvernes Konge" af pinden. Simba, Mufasa, Pumba og de andre dyr fra studiets mest succesfulde film hidtil ("Løvernes Konge" tjente 4.400 millioner kroner worldwide) hev 230 millioner kroner i kassen på premieredagen - altså mere end 150 millioner kroner mindre end "Tangled".


Der er dog stadig langt op Disneys absolutte topscorer på en premieredag. "Toy Story 3" tjente 619 millioner kroner på åbningsdagen og næsten samtlige af Pixar Animation Studios' film de sidste ti år har været større premierehit end Tangled. Men efter en årrække med kreativ tørke hos det nostalgiske Walt Disney Animation Studios, er det forfriskende omsider at se mastodonten Løvernes Konge blive væltet af tronen. Det kan betyde at Walt Disney nu omsider kan konkurrere mod sin egen lillebror Pixar.

"Tangled" har hidtil tjent 466 millioner i biografer verden over.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Hollywood lagt ned af Pixar-legetøj

Toy Story 3 har efterhånden haft sit sejrsindtog over hele verden. Og på mandag vil tredje akt i fortællingen om Anders' legetøj have sat en række imponerende filmhistoriske rekorder.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!

'G-Force' slår 'Harry Potter'

På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film.