Neuschwanstein - slottet der inspirerede Walt Disney

Baggrund
Det verdenskendte slot i hjertet af Disneyland er inspireret af en af Walt Disneys yndlingsbygninger, slottet Neuschwanstein. Se lighederne her.
Det verdenskendte slot i hjertet af Disneyland er inspireret af en af Walt Disneys yndlingsbygninger, slottet Neuschwanstein. Se lighederne her.


Torneroseslottet i Disneyland er ikke blot ren fantasi. Da Walt Disney viste sit drømmeslot frem for første gang ved åbningen af Disneyland i 1955, kunne han samtidig afsløre, at inspirationen til den ikoniske bygning kom fra Tyskland. Nærmere betegnet Bavaria-provinsen, hvor det fantastiske Neuschwanstein-slot befinder sig på en bjergtop.Slottet der blev bygget i det 19. århundrede var, i følge Walt, en af verdens smukkeste bygningsværker. Walt nåede aldrig selv at besøge Neuschwanstein. Walt var især fascineret af de mange tårne og farvede, runde tag i forskellige former og størrelser. Arkitekterne der arbejdede på Disneylands slot, har berettet, at Walt Disney ønskede, at bygningen skulle være asymmetrisk og at der ikke måtte være to ens tårne eller sektioner.I dag er Torneroseslottet i Disneyland i Californien en af de mest fotograferede menneskeskabte konstruktioner i verden og langt mere offentlig kendt Neuschwanstein der skabte inspirationen til Disney-slottet.

Torneroseslottet i Disneyland, Californien.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

DISNEY LEGENDER: Animation

Prisen Disney Legend er en pris der bliver givet til mennesker, som på en eller anden special måde har bidraget til Disney. I denne artikel kan man læse nærmere om nogle af de mennesker, der er blevet kåret til Disney Legends for deres bidrag indenfor animation.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

Disney-slottet i Paris får en make-over

Torneroseslottet i Disneyland Paris er efter mange års hård sol, regn og sne blevet en medtaget og falmet fornøjelse. Derfor skal det ikoniske slot undergå en større restaurering i løbet af denne sommer.

Shakespeare-filmen som Disney droppede

I dag kom den første trailer til en film der oprindeligt skulle have været lavet af Walt Disney Animation Studios. Men pga. intern polemik hos Disney er det nu de ukendte filmselskaber Rocket Pictures og Starz Animation der til februar sender filmen i biograferne. Se traileren her.

FOTOSERIE: Walt Disneys Disneyland

Af alle Disneys 11 forlystelsesparker spredt ud over hele verden, er der kun ét sted, hvor ophavsmanden selv satte sine fødder. Nemlig Disneyland i Californien. Her er en samling farvefotos af Walt Disney i sit eget hjemmelavede legeland.

El Capitan Theatre

El Capitan Theatre er en Disney-ejet biograf i Hollywood, der har en lidt omtumlet fortid, og i dag står som en af de ikoniske bygninger på Hollywood Boulevard.