"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Nyheder
Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.
Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.


En pressemeddelelse fra Walt Disney Animation Studios fortæller at deres 50. animationsfilm der netop har haft premiere i USA er den dyreste animationsfilm - ikke blot hos Disney, men af alle selskaber - nogensinde.

Hele 1.466 millioner kroner er der blevet brugt på at skabe tegnefilmen om Rapunzel. Hidtil har det være Polar Ekspressen fra 2004 der har været den mest bekostelige animationsfilm med et produktionsbudget på lidt under en milliard kroner.

Hvis de nyeste indtjeningstal fra de amerikanske biografer er en indikator for fremtiden for "To på Flugt", så skal Disney dog ikke være nervøse for, om de tjener deres mange penge ind igen. "To på Flugt" har nemlig netop rundet 500 millioner kroner i indtægter for de første 10 dage filmen er blevet vist i USA.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

'Tangled' bliver til 'To på flugt'

Den danske titel på Disneys næste animerede "klassiker" ligger langt fra den engelske originaltitel 'Tangled'.

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!