2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Nyheder
Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.
Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

"To på Flugt".

Sidste års Disney-tegnefilm "Prinsessen og Frøen" var efter Hollywood-målestok en økonomisk skuffelse. Selvom filmen om prinsessen Tiana indbragte Walt Disney Animation Studios godt halvanden milliard kroner er der lang vej op til Disney's økonomiske sværvægtere som "Aladdin" (2,9 mia. kr.), "Løvernes Konge" (4,5 mia. kr.) og "Toy Story 3" (6,1 mia. kr.).

"Prinsessen og Frøen".

Men så går det derimod bedre for Disney's 50. animerede klassiker "To på Flugt" (på engelsk: "Tangled") som efter halvanden måned i biograferne nu har indtjent over 2 milliarder kroner. Rapunzel har med flere hårlængder overhalet andre Disney-film som "Bolt", "Klokkeren fra Notre Dame" og "Pocahontas" der alle blev under den magiske grænse på 2 milliarder. 

"To på Flugt" kan nå at indkasserer endnu flere penge, når filmen får premiere i det meste af Europa, Taiwan og Japan i løbet af januar, februar og marts. Danmark får æren den 3. februar.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys biografindtægter

Walt Disneys filmstudier har genereret milliarder af dollars siden 'Snehvide og De Syv Små Dværge' fik premiere i 1937. Her kan du se en liste over, hvor meget Disneys film tjener i biograferne verden over.

"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

'Tangled' bliver til 'To på flugt'

Den danske titel på Disneys næste animerede "klassiker" ligger langt fra den engelske originaltitel 'Tangled'.

'G-Force' slår 'Harry Potter'

På premieredagen for Disney's nyeste familiefilm, 'G-Force', fik 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' meget overraskende økonomisk baghjul af den undertippede Disney/Bruckheimer-film.