Rapunzels 10 sjove facts om hår

Nyheder
De fleste piger elsker deres hår, men prøv lige at forestille dig, at dit hår er 21,3 meter langt, ligesom Rapunzels i To på flugt, den sjove historie om kærlighed og humor, der bliver udsendt i Disney Digital 3D den 3. februar. Hvad enten du foretrækker langt eller kort, glat eller krøllet, blondt, rødt eller mørkt hår, får du her ti ’hårrejsende’ kendsgerninger om hår.
De fleste piger elsker deres hår, men prøv lige at forestille dig, at dit hår er 21,3 meter langt, ligesom Rapunzels i 'To på Flugt', den sjove historie om kærlighed og humor, der bliver udsendt i Disney Digital 3D den 3. februar. Hvad enten du foretrækker langt eller kort, glat eller krøllet, blondt, rødt eller mørkt hår, får du her ti ’hårrejsende’ kendsgerninger om hår:


1. En person har gennemsnitligt 100.000 hårstrå på hovedet. Blondinder har generelt flere hår end andre (gennemsnitligt 140.000), og rødhårede har færrest (90.000 i gennemsnittet). Ca. 90% af verdens befolkning har mørkebrunt hår og undersøgelser af hår, der bliver importeret ind i Storbritannien, viser, at blondt hår kan koste op til tre gange så meget som mørkt hår. Prisen på 100g blondt europæisk hår er ca. 11.000 kr. (kilde BBC).

2. Det var nødvendigt at udvikle nyt software og nye teknikker for at animere Rapunzels hår i To på flugt, og det endelige billede indeholder op til 140.000 enkelte hårstrå (nøjagtig ligesom en ægte blondine!).

3. Hår vokser omkring 1cm om måneden. Derfra kan du regne ud, hvor lang tid det ville tage at vokse dit hår lige så langt som Rapunzels, der måler 2.134 cm. Hvis du begynder med en skaldet isse, vil det tage ca. 178 år!

4. Videnskabsmænd kan, ud fra dit hår, fastslå din etniske oprindelse, hvad du spiser, hvor du bor og din livsstil, men der er én ting, som dit hår ikke kan afsløre om dig: nemlig dit køn. (Kilde London’s Natural History Museum/Reuters).


5. Hvis du tager en person med 30,5 cm langt hår og lægger hvert enkelt hårstrå ende mod ende, ville det måle ca. 42 kilometer. Rapunzels hår ville måle ca. 3000 kilometer!

6. Et enkelt hårs livstid er mellem 2 og 7 år.

7. Mænds hår vokser hurtigere end kvinders og alle hårtyper vokser hurtigere i varmt vejr. Så hvis du vil have langt hår på rekordtid, tag dig en ferie i et varmt land (en god undskyldning, ikke?)

8. En person mister mellem 40 og 100 hår om dagen.

9. Det længste hår, der er blevet dokumenteret i det virkelige liv, tilhører Xie Qiuping fra Kina. Det var 5,6 meter langt, da det blev målt i 2004. Hun havde ladet håret vokse i enogtredive år (siden 1973, da hun var tretten år gammel) for at opnå dette. (Kilde Guinness Book of Records).

10. Hår består af hornstof, den samme ingrediens som neglene, og det er lige så stærkt som jerntråd. Det brækker først, efter at det er blevet strakt ca. 70% (eller det kan holde en vægt på op til ca. 60kg). 
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Nyt kig på 'Tangled Before Ever After'

Tilbage i efteråret fik vi et lille kig på den kommende serie 'Tangled: The Series'. Nu kommer det frem, at serien vil blive lanceret sammen med en spillefilm med titlen 'Tangled Before Ever After'. Se traileren til Disney Channel-filmen her.

To I Medgang og Modgang

Så er der langt om længe dansk premiere på Kortfilmen Tanglet Ever After som på dansk har fået titlen To I Medgang Og Modgang

Nyt om "Tangled Ever After"

Så er der nyt om efterfølgerne til Disney's store succes To På Flugt fra 2010, den nye film bliver en kortfilm og får premiere i USA den 13. Januar 2012

"To på Flugt" fortsætter med "Tangled Ever After"

En ny TV-film med figurne fra To På Flugt er på vej i 2012 på Disney Channel.

2.000.000.000 kr. til "To på Flugt"

Disney-versionen af eventyret om Rapunzel har overrasket anmeldere og biografgængere positivt, og det sætter nu sine tydelig spor i pengekassen. "To på Flugt" har netop rundet 2 milliarder kroner i indtægter.

'Tangled' bliver til 'To på flugt'

Den danske titel på Disneys næste animerede "klassiker" ligger langt fra den engelske originaltitel 'Tangled'.