Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Nyheder
Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.
Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.


Disney's medarbejdere lægger for øjeblikket sidste hånd på den stort anlagte forlystelse baseret på Den Lille Havfrue. Når attraktionen åbner senere på året i Disney California Adventure (søsterparken til Disneyland) vil det markere en tilbagevenden af de fantastiske Audio Animatronics. 

Maskinerne blev opfundet af Walt Disney og hans kreative troldmænd i Walt Disney Studios allerede da han begyndte at lave spillefilm. De virkelighedstro robotter blev dog for først for alvor kendt, da Disneyland åbnede i Anaheim i 1955. Her blev flere af de populære, og i dag legendariske forlystelser, som fx Jungle Cruise og Pirates of the Caribbean udstyret med Audio Animatronics der kunne forestille spillevende mennesker og dyr.


Gennem årene er Audio Animatronics-robotterne blever viderudviklet til en grad der gør dem skræmmende realistiske (se video af den nye Ursula-Audio Animatronic i bunden af denne artikel). 

"The Little Mermaid: Ariel's Underwater Adventure" bliver en forlystelse der bringer gæsten gennem de vigtigste og mest underholdende scener i tegnefilmen Den Lille Havfrue. Og blandt de mere end 35 Audio Animatronics der skal bringe undervandsverdenen til live, bliver havheksen Ursula den absolut største med en højde på 2,5 meter og med fangarme der breder sig udover næsten 4 meter.


Ursula-robotten bliver placeret i den skumle grotte hvor hun synger den velkendte sang "Poor Unfortunate Souls". Ovenfor ses en tidlig tegning af, hvordan Disney's Imagineers forestille sig det ville se ud, og nedenfor er et nyligt foto af den netop installerede Ursula-robot:


På denne video ses det tydeligt, at der er blevet lagt over 1.500 timers arbejde i den imponerende Ursula-robot. Med bevægelige læber, øjenbryn og ansigtsmimik må man konstatere er dette bliver det nærmeste man kommer på en lyslevende version af en tegnefilmsfigur:

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Smugkig bag kulisserne i det nye Fantasyland

Walt Disney Worlds nye Fantasyland bliver dette års helt store trækplaster i Florida med både Den Lille Havfrue, Skønheden & Udyret, Snehvide og Dumbo repræsenteret i splinternye forlystelser, restauranter og attraktioner. Her kan du se en video, hvor hjernerne bag (de såkaldte "Imagineers") giver et eksklusivt kig bag kulisserne.

Disney laver film med Yeti

Disney har haft god succes med at lave Disneyland-forlystelsen 'Pirates of the Caribbean' om til film. Det har nu givet Disney så meget blod på tanden, at endnu en af deres forlystelser skal filmatiseres.

Endelig! Her kan du se hele turen gennem den nye Ariel-forlystelse

Efter flere års ventetid åbnede Disney's første forlystelse baseret på 1989-tegnefilmen "Den Lille Havfrue". Her kan du, taket været en amatøroptagelse, opleve hele turen der tager dig gennem scener som "Under The Sea" og Kiss The Girl".

Ariels undervandseventyr udskydes flere måneder

Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil prøve Disney's nyeste bud på en kæmpeforlystelse, "Den Lille Havfrue: Ariel's Underwater Adventure". Attraktionen, der ventes med stor spænding blandt elskere af Disney-parker, forsinkes nu med flere måneder.

Disney vil bruge ny revolutionerende falsk ild i Disney World

Disney forsøger konstant at presse teknologien til det yderste for at skabe de mest unikke oplevelser i deres forlystelsesparker. Om kort tid vil du kunne se falsk ild flere steder i bl.a. Walt Disney World. Se videoklip af den virkelighedstro ild her.

Milliard-forlystelse kører på skinner

Disneyland i Californien får næste år en af verdens dyreste forlystelser. Den er næsten en tro kopi af byen Kølerkildekøbing fra filmen 'Biler' og får anlagt en over en kilometer lang racerbane. I disse dage bliver bilerne testkørt og her kan du for første gang se, hvordan køreturen bliver.