Disney's største plakat-kunstner død

Nyheder
Netop afdøde John Alvin leverede plakatkunst til nogle af Disney's mest elskede filmperler.
Netop afdøde John Alvin leverede plakatkunst til nogle af Disney's mest elskede filmperler. [439,350] John Alvin døde d. 6. februar og efterlod en arv bestående af nogle af Disney’s flotteste filmplakater i nyere tid. Alvin lavede kunst for mere end 135 film blandt andet ’Star Wars’, ’Blade Runner’, ’Jurassic Park’ og ’E.T.’. Men hans mest kendte værker er plakaterne for ’Løvernes Konge’, ’Aladdin’, ’Den Lille Havfrue’ og i særdeleshed den prisvindende ’Skønheden & Udyret’-plakat. John Alvin var især inspireret af Michelangelo og brugte gennem alle årene mange af hans teknikker i sin malerkunst. John Sabel, præsident for Walt Disney Pictures’ Kreative Print-afdeling, som ofte arbejdede sammen med Alvin, sagde i et interview med 'Los Angeles Times' at "Der var en grund til at 'Løvernes Konge' indtjente de beløb den gjorde. Der var en grund til at Klokkeren fra Notre Dame' blev sådan en stor succes. Det er på grund af de billeder der blev produceret, og mange af dem var John Alvin's malerier." John Alvin døde pludseligt at et hjertestop i en alder af 59 år. Her kan ses nogle af hans mest markante værker: [440]Aladdin (1992) & Den Lille Havfrue (1989) [441]Kejserens Nye Flip (2000) & Atlantis - Det Forsvundne Rige (2001) [442]Løvernes Konge (1994) & Pinocchio (1940) [443]Mulan (1998) & Klokkeren fra Notre Dame (1996) [444]Bernhard & Bianca - SOS fra Australien (1990) & Tarzan (1999) [448]E.T. (1982) & Hook (1991) [447]Peter Pan (1953)

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

En stor kvindestemme er gået bort

Stemmeskuespilleren June Foray er død i en alder af 99 år. I løbet af hendes mere 70 år lange karriere har hun været stemmen bag nogle af animationens mest kendte figurer.

Se den drømmende plakat til Disneys "Oz"-film

Den ærkeamerikanske filmklassiker fra 1939 "The Wizard of Oz" kommer nu i en helt ny og mere dyster Disney-version. Her kan du se den første plakat til filmen.

Et lille kig på 'John Carter'

Pixar har udsendt den første teaser-plakat til deres science-fiction film 'John Carter', sammen med noget concept art.

Street-kunstner tager Mowgli og Baloo som gidsler

Når den anonyme undergrundskunstner 'Banksy' sætter hans kontroversielle værk "Save or Delete Jungle Book" på auktion i aften, forventes det at blive solgt til op til 715.000 kr. Og Disney er ikke glade.

Tim Burton's plakater til 'Alice i Eventyrland'

Mens 'Et Juleeventyr' og 'Op' kører i de danske biografer er Disney godt i gang med at gøre reklame for en af deres fremtidige film. En række nye flotte plakater for Tim Burton's 'Alice in Wonderland' er sendt på gaden.

Ny plakat for The Princess and the Frog

Arbejdet med Walt Disney Animation Studios' næste "klassiker" skrider frem, og offentligheden får nu mulighed for at se noget af filmens artwork.