Skjulte Wall-E-henvisninger

Baggrund
Pixar har fyldt Wall-E med masser af små, "hemmelige" hints til andre film. Men Pixar-fans har nu også fundet en række gæsteoptrædener af den lille robot i flere gamle film.
Pixar har fyldt Wall-E med masser af små, "hemmelige" hints til andre film. Men Pixar-fans har nu også fundet en række gæsteoptrædener af den lille robot i flere gamle film.
 
Bolden med den røde stjerne fra kortfilmen Luxo Jr. optræder i samtlige af
Pixar's film. Luxo Jr. var Pixar's første store gennembrud og sikrede dem
samtidig deres første Oscar.
 
Som vi skrev i en tidligere artikel, er Pixar glade for at gemme små såkaldte Easter Eggs i deres film, som de mere dedikerede filmseere kan sidde længe og lede efter. Det kan for eksempel være den karakteristiske bold fra kortfilmen Luxo Jr. der konsekvent dukker op i samtlige af Pixar's film.
 
Og med studiets niende fuldlængdefilm, Wall-E, bliver fansene ikke skuffet. Den er nemlig proppet med små hints. Men man skal se godt efter, for Pixar-folkene kan lide at udfordre deres seere, så henvisningerne bliver sværere og sværere at finde.
 
På hylden, lige til venstre for EVE's hoved, kan man skimte sparegrisen fra
Toy Story-filmene.
 
I Wall-E kan man blandt andet finde Rex fra Toy Story-filmene (dog fuld af støv) inde i Wall-E's hjem, hvor man også kan se en dåse med Leak Less der sponsorerede bilen med nummer 52 i Biler. Man kan også se en Mickey Mouse-figur på én af hylderne i den første scene fra Wall-E's hjem. Og apropos Mickey, har Pixar-folkene også gemt en såkaldt "Hidden Mickey" i nedenstående billede.
 
 
Tre metalgenstande i øverste venstre hjørne af billedet skaber den karakteristiske Mickey Mouse-silhuet.
 
 
Derudover spiller tallet A-113 en væsentlig rolle i filmen som et direktiv autopiloten skal følge. Men netop A-113 har en lang historie, og ikke kun hos Pixar. Det startede som en inside-joke hos de studerende på den amerikanske animations-skole CalArts. A-113 er nemlig lokalenummeret på et klasselokale brugt af mange af de studerende. Siden er tallet blevet brugt i samtlige Pixar-film og mere en ni Disney-film samt i Drengen og Jernkæmpen, The Simpsons, Family Guy, American Dad og Powerpuffgirls. "Directive A-113" er også titlen på en sang på Wall-E soundtracket skrevet af Thomas Newman.
 
Autopiloten som er programmeret til at følge A-113-direktivet.
 
Pizza Planet-bilen har, som tidligere nævnt (læs mere her), dukket op i alle Pixar's film. Og Wall-E er ingen undtagelse, den er faktisk ret tydelig i denne film. Da EVE scanner sine omgivelser for at finde liv på jorden, tager hun på et tidspunkt et kig under kølerhjelmen på netop Pizza Planet-bilen.
 
 
Og eftersom Apple's direktør, Steve Jobs, også er Pixar's største aktionær og nær ven med Pixar's chef, John Lasseter, har der naturligvis også sneget sig nogle Apple-hints ind i Pixar's film.
 
EVE er designet af Apple's Johnny Ive, der også har designet den originale iPod (hvilken i øvrigt optræder i Wall-E, hvor den afspiller en scene fra Hello Dolly). Og når Wall-E er fuldt opladt af solenergi afspiller han den samme lille melodi som når man starter en Mac-computer. Og på billedet herunder kan det ses at Wall-E har fundet et par gamle Macintosh-keyboards.
 
 
Det er dog ikke første gang, at Apple dukker op hos Pixar. I Biler fra 2006 er en af racerbilerne ligefrem sponsoreret af Apple, som det kan ses på kølerhjelmen af den hvide bil.
 
 
Men der bliver ikke kun lavet henvisninger til eksisterende eller tidligere film. Pixar placerer også hints til fremtidige produktioner. Se for eksempel denne artikel, hvor Pixar placerer hints allerede i den allerførste trailer til næste års Up. Men af gode grunde er det svært at vide hvilke hints man skal kigge efter i Wall-E for kommende film. Men dedikerede Pixar-fans har finkæmmet tidligere film, for at se om de kunne finde nogle gæsteoptrædener af Wall-E. Og det viser sig at robotten faktisk har været at finde i både De Utrolige, Biler og selv helt tilbage i Toy Story. I denne video vises klippene med Wall-E:
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Liv i rygterne om en fjerde Toy Story-film

I et BBC-interview forleden sagde Pixar-chef John Lasseter således om de tiltagende rygter om en "Toy Story 4": "Vi har ikke offentliggjort noget endnu". Ingen bekræftelse, men med denne langt fra afkræftelse, har Woody og Lightyear-fans fået fornyet håb om endnu en film om Andy's legetøj.

Nyt liv i 'King of the Elves'

Der har det sidste års tid været meget stille omkring Disney's 'King of the Elves'. Men nu lader det til Disney for alvor vil have gang i filmen.

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Hemmelige hints i Up-trailer

Pixar fortsætter deres tradition med at plante små dedikationer og henvisninger i deres film og trailers. Den nyeste forsmag på filmen Up indeholder i hvert fald op til flere små interne hints.

Ny trailer for Pixar's Up

De første scener fra Pixar's 10. animerede film har fundet vej ud på nettet. Se traileren her.

John Lasseter latterliggjort i 'Bee Movie'

Dreamworks Animation har, med Jerry Seinfeld i spidsen, lavet en hånende inside joke med Pixar's chef John Lasseter.