Muppet Mania - Del 2

Baggrund
Op igennem 80’erne oplevede Muppets en stor fremgang, men i slutningen af årtiet var luften begyndt at gå lidt af ballonen. Men i 90’erne vendte Muppets stærkt tilbage. Først med en forlystelse i DisneyWorld og derefter flere biograffilm, og endda en ny Tv-serie.
Fortsat fra  Del 1.
 
Muppet*Vision 3D (1991)
Efter 7 år uden nye Muppet-spillefilm, åbnede der i 1991 i DisneyWorld i Florida en ny forlystelse med titlen Muppet*Vision 3D. I 2001 åbnede Disney’s California Adventure Park deres egen version af forlystelsen.

Forlystelsen starter i et rum, hvor man ser en lille film på nogle skærme, inden selve filmen starter. I før-filmen kan man se hvordan Scooter har travlt inden selve showet starter, da han står for at få alle på plads, inden publikum bliver lukket ind.

Derefter bliver man lukket ind i selve Muppet-teatret, hvor man først ser Statler & Waldorf sidde på en balkon ude i højre side af teatret. Derefter skal man tage sine 3D-briller på, og så bliver tæppet trukket fra, og så starter selvet showet, der er en film på ca. 20 minutter, hvor Kermit viser rundt bag scenen i Muppet-teatret. Selvfølgelig går det hele helt galt, og publikum finder sig selv i et kaos af Muppet-figurer og eksplosioner.

Jim Henson var instruktør på denne film og forlystelse, men han døde inden den blev færdig, og Frank Oz måtte derfor træde ind som instruktør, for at gøre projektet færdigt. Forlystelsen åbnede præcis 1 år efter Hensons død, nemlig d. 16. maj 1991.
En video optaget inde i forlystelsen
 
 

The Muppet Christmas Carol (1992)

I 1992 kom så endelig den fjerde Muppet-spillefilm. Denne gang var det en julefilm baseret på Charles Dickens’ A Christmas Carol.

The Muppet Christmas Carol blev instrueret af Jim Hensons søn, Brian Henson og blev en pæn succes, da den havde et budget på omkring $12 mio. og omsatte for ca. $27,5 mio.

Filmens hovedrolle som Ebenezer Scrooge bliver spillet af den meget respekterede og kendte skuespiller Michael Caine. Scrooge er en bitter sjæl, der gør livet surt for alle omkring sig, specielt omkring juletid. Men til jul får han besøg af 3 ånder, der skal lære ham at ændre syn på livet.

For at få fortællerstemmen fra bogen med i filmen, gav man Gonzo en ret fremtrædende rolle i filmen, nemlig som selve Charles Dickens.

Filmen er dedikeret til Jim Henson og Richard Hunt. Richard var en af Jim Hensons gode venner og dukkeførere. Hunt, som bl.a. stod bag figurer som Scooter, Beaker, Statler og Sweetums, døde i 1992 af AIDS.
Trailer til The Muppet Christmas Carol
 
 
Muppet Treasure Island (1996)

I 1996 kom så endnu en Muppet-film baseret på en litterær klassiker. Denne gang var det Robert Louis Stevensons Skatteøen der stod for skud.

Endnu engang stod Brian Henson bag kameraet, og foran kameraet kunne man se Tim Curry som Long John Silver, der vil have fat i skatten, som kun Jim Hawkins (spillet af Kevin Bishop) ved hvor er.

I Muppet Treasure Island ser man selvfølgelig alle de kendte Muppet-figurer i større og mindre roller. Også hunden Rowlf ses i nogle få scener. Efter Jim Hensons død, sagde folk i The Jim Henson Company, at da Rowlf var Hensons første Muppet og hans signatur-figur, ville man ikke mere se Rowlf snakke. Det var ment som en hyldest til og respekt for Jim Henson. Så når Rowlf går over skærmen i filmen, siger han ikke noget.

Filmen blev en pæn succes, og omsatte i de amerikanske biografer for ca. $34 mio.
Trailer til Muppet Treasure Island
 
 
Muppets Tonight! (1996)
Ovenpå succeserne med The Muppet Christmas Carol og Muppet Treasure Island, følte The Jim Henson Company, at det nu var på tide for Kermit & Co. at vende tilbage til deres udgangspunkt, nemlig et sketchshow i stil med The Muppet Show.

Derfor blev Muppets Tonight! produceret, og denne gang foregik det ikke i et teater, men i tv-studie, hvor Kermit skulle lave et talk-show. I programmet blev man også introduceret for adskillige nye Muppets-figurer, men især én skilte sig ud, nemlig Pepe the King Prawn, som hurtig blev ret populær. Pepe er efterfølgende blevet en fast del af Muppet-slænget og har haft fremtrædende roller i et par af filmene.
Pepe the King Prawn

Programmet nåede at få besøg af bl.a. Claudia Schiffer, Michelle Pfeiffer, Billy Crystal, Sandra Bullock, Prince og Paula Abdul.

Desværre blev programmet aflyst i 1998, efter kun 22 episoder.
Intro til Muppets Tonight
 
 
Muppets From Space (1999)

I 1999 fik Muppets for alvor deres første rigtige flop, da den sjette spillefilm med Kermit og Co., Muppets From Space, kun omsatte for ca. $16,5 mio., men havde et budget på $24 mio.

Filmen handler om Gonzo, der er træt af at være rodløs og ikke vide noget om hvor han kommer fra. Men en dag begynder han modtage sære beskeder, der viser sig at komme fra rummet. Desværre har en af regeringens hemmelige afdelinger også opfanget disse beskeder, og Gonzo kommer i store problemer.

Filmen havde, som de første Muppet-film, mange store stjerner i små gæsteoptrædener. Undervejs i filmen kan man f.eks. se Andie MacDowell, Jeffrey Tambor, F. Murray Abraham, Katie Holmes, Joshua Jackson, David Arquette, Rob Schneider, Kathy Griffin og Ray Liotta.

Filmen, der blev instrueret af Tim Hill (Alvin & The Chipmunks), blev produceret af Columbia Pictures, og derfor ejer Disney ikke rettighederne til denne film.
Trailer til Muppets From Space
 
 
 

Kermit’s Swamp Years (2002)

I 2002 blev der lavet en historie om Kermits unge år, hvor han levede i en sump. Her hyggede han sig med sine venner frøerne Goggles og Croaker.

I filmen er Kermit 12 år, og han bliver jagtet af en skolelærer, der vil bruge ham til forsøg i sine biologitimer.

Filmen, der blev udgivet direkte på DVD, blev produceret af Columbia TriStar Pictures. Derfor ejer Disney heller ikke rettighederne til denne film.
 
 

It’s A Very Merry Muppet Christmas Movie (2002)

Dette er den sidste af de i alt 4 film, som Disney ikke ejer rettighederne til.

Denne gang er Muppet Teatret i fare for at blive revet ned og bygget om til en bar. Kermit og alle hans venner, må derfor gøre alt hvad de kan, for at prøve at redde deres elskede teater.

Filmen byder endnu engang på en masse stjerne i små roller: Whoopi Goldberg, David Arquette, Joan Cusack, Matthew Lillard, William H. Macy, Molly Shannon og skuespillerne fra tv-serien Scrubs.

Det er også i denne film, at Rowlf for første gang efter Jim Hensons død har replikker i en film.

Filmen, der løst baseret på klassikeren It’s Wonderful Life, blev lavet specielt til TV, og blev efterfølgende udgivet på DVD.
Skuespillerne fra Scrubs i It's A Very Merry Muppet Christmas Movie
 
 
The Muppets’ Wizard Of Oz (2005)

Dette var den første Muppet-film, som Disney producerede.

Filmen blev lavet til TV og fik premiere i 2005. Den fik også premiere på DVD samme år.

Endnu engang kunne man opleve store stjerner som Quentin Tarantino, Ashanti og Queen Latifah i filmen.

The Muppets’ Wizard Of Oz handler om Dorothy (Ashanti), der bor i Kansas, men en dag bliver ramt af en tornado og havner i landet Oz. Her får hun tre nye gode venner: fugleskræmslet (Kermit), Tin Man (Gonzo) og løven (Fozzie). Men den onde heks (Miss Piggy) er efter hende, og for at komme hjem og få et af hendes største ønsker opfyldt, skal hun finde Troldmanden fra Oz.

Filmen blev en pæn succes, men blev ikke modtaget godt af kritikerne.
The Muppets' Wizard Of Oz Trailer
 
 
Letters To Santa (2008)
I december 2008 fik en times lang tv-film premiere i USA. Endnu engang kunne man følge Kermit og hans venner i en julehistorie. Denne gang skal de få nogle breve til julemanden, der ved en fejl er havnet hos Gonzo.

I filmen kan man udover Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie og de andre dukker, også se Uma Thurman, Whoopi Goldberg, Nathan Lane og Jane Krakowski.

TV-filmen er endnu ikke udgivet i Danmark, men kommer på DVD i USA til september.
Tv-spot til Letters From Santa
 
 

Untitled Muppet Project (2012)

I øjeblikket arbejder Disney på en ny Muppet-film, der gerne skulle komme i biograferne i 2012.

Filmen bliver skrevet af Jason Segel og Nick Stoller, der bl.a. også stod bag den meget succesfulde komedie Droppet af Sarah Marshall. Jason Segel har før samarbejdet med The Jim Henson Company, da han i Droppet af Sarah Marshall laver en dukke-musical, og netop denne dukke-musical fik dukkerne leveret af The Jim Henson Company.

Jason Segels plan er at lave en Muppet-film i stil med de første 3 Muppet-film, og mange store stjerner har allerede vist interesse i at lave små cameo-optrædener i filmen.
Jason Segel & Nick Stoller
 
 
 
Muppets udenfor skærmen
Muppet-figurerne er ikke kun at finde på film og tv, der kan nemlig også fås meget merchandise med figurerne. Man kan bl.a. få bamser, figurer, sengetøj, puslespil, kortspil, kalendre, tasker og meget, meget mere. Man kunne endda abonnere på blade Muppet Magazine, der blev udgivet fra 1983 til 1989.
Forside fra Muppet Magazine i 1986
Derudover har nogle af de forskellige Muppet-figurer også skrevet deres egne bøger. Kermit har bl.a. skrevet bogen Before You Leap, Miss Piggy har skrevet The Diva Code og Pepe har skrevet It’s Hard Out Here For A Shrimp.
Et lille udvalg af de mange Muppet-bøger man kan købe
Ydermere kan man også få en masse forskellige CDer med musik fra serien og filmene. Den mest aktuelle er The Muppet Show: Music, Mayhem And More!, der samler de bedste sange fra både serien og filmene.

Man kan dog også finde Muppet-figurerne bag en anden skærm, nemlig computerskærmen. For både på Internettet og på computerspil har Muppets sat sit spor.

Man har kunne spille som sine yndlings Muppet-figurer i spillene Kermit’s Electronic StoryMaker til Commodore64,  The Muppets til GameBoy Color, Muppet Adventure: Chaos at the Carnival til Nintendo, Muppet Monster Adventure til PlayStation, Muppet RaceMania til PlayStation og Muppets Party Cruise til PlayStation2.

Et lille udsnit af de Muppet-spil man kan få til diverse spilkonsoller
På Internettet er der adskillige hjemmesider, hvoraf de mest opdaterede og populære er Muppet Central, Muppet Wiki, The Muppet Newsflash og Tough Pigs. Mange af folkene bag Muppets skulle eftersigende besøge siderne ofte, og nogle er endda aktive på Muppet Centrals forum.
The Muppet Show gjorde at Jim Henson virkelig kunne tillade sig at være kreativ og skabe andre film og serier, og udover The Muppet Show har han og The Jim Henson Company også skabt andre serier som Fragglerne, Dog City, Bjørnen i det blå hus, The Secret Life of Toys og Mother Goose Stories.
Nogle af de serier Jim Henson producerede i kølvandet på The Muppet Show

Så Muppet-figurerne er en franchise, der nu har over 30 år på bagen, og som stadig er aktiv, og hvor vi kan forvente at se meget mere til Kermit & Co., nu da Disney har en masse projekter i støbeskeen.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Dugfriske klip til 'The Muppets'

Disney har nu frigivet helt nye klip til den kommende film 'The Muppets'.

Logo til The Muppets' come-back film vises frem

Efter en tid i glemmebogen er Disney nu klar til at bringe The Muppets tilbage på den røde løber. Her kan du se logoet til den kommende film om de energiske dukker.

Fremtidsplaner for Muppet-franchisen

Der har længe rumsteret en masse rygter om, at Disney i fremtiden vil satse stort på deres Muppet-franchise, og nu er sløret løftet for nogle af planerne.

Cartoon All-Stars to the Rescue

I 1990 sad mange amerikanske børn klistret til TV-skærmene, da nogle af de mest kendte tegnefilmsfigurer optrådte i samme tegnefilm. Denne noget besynderlige tegnefilm havde dog også et budskab til ungdommen: Stoffer er skidt!

Muppet Mania - Del 1

The Muppet Show strakte sig over fem sæsoner, med 120 afsnit i alt. Men det sluttede ikke der. For efterfølgende kom der både film og andre serier med de kendte figurer.

The Muppet Show

Hele Jim Hensons Muppet-univers startede i 1955 med ”Sam and Friends”, men tog først for alvor verden med storm i 1976, da ”The Muppet Show” fik premiere.