Disney's butikker skal være små forlystelsesparker

Nyheder
En butik skal ikke bare være en butik. Det mener Disney, der netop er gået i gang med at ombygge en stor del af deres Disney Stores fra almindelige indkøbslokaler til hvad der bedst kan betegnes som forlystelsesparker i miniatureformat.
En butik skal ikke bare være en butik. Det mener Disney, der netop er gået i gang med at ombygge en stor del af deres Disney Stores fra almindelige indkøbslokaler til hvad der bedst kan betegnes som forlystelsesparker i miniatureformat.Der findes over 1.000 Disney-butikker i verden, hvoraf de 335 er beliggende i nordamerika. Og efter Disney sidste år tilbagekøbte butikkerne i USA har mange af dem måtte lukke på grund af svigtende omsætning. Men til gengæld får de resterende butikker nu ekstra opmærksomhed fra Disney's ledelse. Disney Store-kæden skal nemlig gennemgå en større revolution, der skal gøre detailbutikkerne til et oplevelsesmekka med små forlystelser og interaktive miljøer.

 
Disney's største aktionær, Apple-chefen Steve Jobs, aflagde nemlig Disney Parks & Resorts (afdelingen der er ansvarlig for samtlige Disney-ejede butikker i verden) et besøg, hvor han luftede nogle store idéer. 

Med udgangspunkt i Apple Stores fik Steve Jobs overtalt Disney-cheferne til at gøre en almindelig shoppingtur til "dagens oplevelse" for de amerikanske forbrugere. Disney's butikker skal fremover have mere plads og mere underholdning. 

Blandt de nye banebrydende tiltag er fx store trykfølsomme skærme formede som træer, hvor de besøgende kan vælge musikken i butikken, tegnefilm på skærmene i lokalerne og booke Disney-rejser til enten resorts eller krydstogtskibe. Butikkerne bliver også forsynet med mini tv-studier, hvor teenagere kan agere popstjerner foran et grønt lærred, hvor de efterfølgende selv kan vælge baggrunde til deres egen musikvideo. Der bliver også mulighed for designe sit eget legetøj, prøve karusseller, rutsjebaner og se 3D-tegnefilm i biografsale med sækkestole og bløde gulvtæpper.

Her inspicerer Disney-medarbejdere en "prøve-butik", der er en tro kopi af en Disney
Store. Ved at bygge en slags dummy Disney Store, kan medarbejdere og designere
afprøve og ændre alle detaljer og look inden den rigtige butik skal åbnes op for 
offentligheden.

En af de store ligheder mellem Apple Stores og de nye opgraderede Disney Stores bliver Disney's "Magic Points" der minder umiskendeligt om Apple's "Genius Bar", hvor du altid kan få kvalificeret råd og vejledning om alle Apple-produkter. Men i de kommende super-Disney-butikker kan du i Magic Points ikke kun bestille eller returnere varer, men du kan også købe aktier i The Walt Disney Company, bestille billetter til Disney's teaterstykker, tilmelde dig auditions og casting til film og tv eller søge job i Disneyland og Walt Disney World. Det er også i Magic Point at du kan få eksklusive nyheder om kommende film, foredrag, tilbud og rejser. 

De nye Disney-butikker formodes at åbne til sommer og vil formentlig finde vej til de største europæiske Disney-butikker i 2011.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Se de første billeder: Velkommen til Disney Store København!

På torsdag åbner Nordens første Disney Store midt på Strøget i København. Butikken bliver den 11. i rækken af de nye "ekstreme Disney-butikker" som indtil videre har åbnet i Europa. DisneyOnline.dk var med på en rundtur inden åbningen. Se billederne fra snigpremieren og opdag, hvad der er så særligt ved denne butik.

Første nordiske Disney Store åbner i København 16. juni

Om en måned åbner Nordens første Disney Store midt på Strøget i København. Butikken er bygget op om et helt nyt koncept, som åbner for en interaktiv butiksoplevelse ud over det sædvanlige ved at kombinere Disneys klassiske fortælletraditioner med innovative tekniske løsninger.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Stjernedesigner syer bryllupskjoler efter Disney-eventyr

En af USAs førende designere og distributører af brudekjoler har lavet en kollektion baseret på Disneys mest populære eventyr.

Lego laver legetøjsserie med Pirates-klodser

Lego fortalte i dag, at der snart vil komme splinternye æsker på legetøjshylderne baseret på Disneys Pirates of the Caribbean-franchise.

Nordens første Disney Store åbner i København

Foråret 2011 åbner den første nordiske Disney Store på Strøget, midt i hjertet af København. Den vil præsentere det helt nye Disney Store koncept, der – ved hjælp af den nyeste teknologi, interaktiv storytelling og eksklusivt merchandise – giver gæsterne mulighed for at opleve noget helt ud over det sædvanlige.