Skjulte henvisninger i Pixar-film

Baggrund
Pixar Animation Studios har for vane at gemme små henvisninger og krydsreferancer til deres egne produktioner i deres film og kortfilm.
Pixar Animation Studios har fået for vane at gemme små henvisninger og krydsreferancer til deres egne produktioner i deres film og kortfilm. Og det nyeste eksempel er at robotten fra næste års Pixar-film, Wall-E, gemmer sig et sted på "Ratatouille" DVD'en. "Hvor", siger du. Du kan enten gennemse filmen et par gange, når den udkommer i februar eller du kan læse denne artikel.


Folkene i Emeryville elsker at lade karaktere fra forskellige film træde sammen. For eksempel i åbningen af den intenationale trailer for "Wall-E", hvor "R"et til sidst vælter og bliver udskiftet med Wall-E selv der forsøger at ligne bogstavet.


En af de første film der blev henvist til var "The Adventures of André and Wally B".


Henvisningen var meget diskret, og svær at få øje på. Læg mærke til titlen på bogen lige ved Woodys halsterklæde. Den har samme titel (flere af bøgerne har titler efter Pixar's film).


Kontorlampen fra "Luxo Jr." er gået hen og blevet synonym med Pixar. Og i denne kortfilm leger den lille lampe med en gul og blå bold.


Denne bold er der blevet adskillelige henvisninger til. I DVD menuen til "Toy Story 2", triller bolden åbenlyst forbi i baggrunden.


Og når Buzz skal op at flyve i "Toy Story", sker det ved hjælp af den selv samme bold.


Og også i "Jack Jack Attack" kan den klassiske bold spottes.


Men hvornår startede Pixar med disse "inside-jokes"? Jeg vil skyde på det var i 1987, da Pixar skulle færdiggøre "Red's Dream". De synes at manegen, som var en central del af kortfilmen, var en anelse for kedelig. Så de tog mønstret fra bolden, og trak den ud over gulvet, for at tilføje lidt farve og mønster. Det vides ikke om dette blev gjort for at spare penge, tid og ressourcer eller om det bevidst blev lavet for at hylde et af sine egne værker. Uanset hvad, elskede fansene det, og så det som en sjov lille hemmelighed. Siden da blev skjulte henvisninger til den gængse måde at arbejde på hos Pixar.


Og det er derfor at tankstationen, som Andy's mor kører ind på i "Toy Story"...


... er firmaet der sponsorer "Kongen" i "Biler".


Og kan i huske den gamle mand, der spiller skak med sig selv i kortfilmen "Geri's Game"?


Han er også eksperten der bliver tilkaldt, når Woody får revet sin arm af i "Toy Story 2".


Og i en anden kortfilm, "For The Birds", sidder der en flok små fugle og hygger sig på en elledning.


De samme fugle kan spottes med et hurtigt øje i "Biler", når Mack og McQueen er på vej til L.A.


En anden skjult henvisning har sin oprindelse i filmen "Tin Toy".


Her kan legetøjsmanden ses under sengen i den nyeste kortfilm, "Liftet".


Der er også et eksempel på hele to henvisninger på én gang. På soveværelses i "Monsters Inc." kan man både se den gule og blå bold på gulvet, samt en Jessie dukke på bordet fra "Toy Story 2".


Og i samme film modtager Sully en dukke, der minder frygtelig meget om en bekendt lille klovnefisk.


Nogle henvisninger er også små fifs til hvad vi kan vente os i fremtiden fra Pixar. For eksempel i venteværelses til tandlægen i "Find Nemo", hvor drengen læser et "De Utrolige" blad.


I kortfilmen "Boundin" møder vi for første gang Stanley.


Som jo bekendt er stifteren af Radiator Springs i "Biler".


Det er ikke altid man lige fanger disse inside-jokes. Og det har animatørene det helt fint med. De finder stor glæde ved at det netop kun er de ansatte hos Pixar, der fanger pointen.

I kender vel alle efterhånden Linguini fra "Ratatouille":


Han er den samme mand, der bliver fløjet rundt med i kortfilmen "Liftet".


Men de fleste henvisninger er placeret i håb om at fansene ser dem. Bemærkede du den afsidesliggende trailer i "Græsrødder"?


Det er det selvsamme sted, som Randall havner, når han bliver forvist til menneskeverdenen i "Monsters Inc".


Og på begge af de to ovenstående billeder, holder der en lille pizzavogn parkeret. Kan du kende den? Hvis du synes du har set den før, er det fordi den rent faktisk har været med i hver eneste af Pixars film til dato. Det er bilen som Woody og Buzz får et lift med når de skal en tur til Pizza Planet i den origianale "Toy Story".


Og her ser vi den i et kort øjeblik i "Biler":


En anden lille henvisning er bombetyven fra "De Utrolige".


Han har fået en lille bi-rolle som pantomime i "Ratatouille".


Og så har vi de næsten platte og ekstremt åbenlyse henvisninger, som når Woody dukker op i fraklippene til "Græsrødder".


Eller hvor Flik bruger Buzz Lightyears strofe "Mod det uendelige univers".


Eller i fraklippene fra "Toy Story 2", hvor figurene fra "Græsrødder" snakker om, hvor glade de er for at være med i "Græsrødderne 2", kun for at opdage at de rent faktisk kun er med i "Toy Story 2".


Og så nåede vi til den sidste og nyeste. Hvor kan man se Wall-E i "Ratatouille"?


Faktisk dukker figuren fra den kommende Andrew Stanton-film ikke op i selve "Ratatouille"-filmen. Men derimod i den nye Pixar kortfilm, der er inkluderet før selve filmen på den snart udkomne DVD, "Your Friend The Rat".


Og hvor er Wall-E så? Hen mod slutningen af kortfilmen, synger Remy & Emile en sang kaldet "Plan B". På et tidspunkt i denne scene kører mennesker og rotter glade rundt på et futuristisk rumfartøj.


Og hvis du tager et nærmere kig på hvem der kører dette fartøj, vil du opdage at det er vores næste Pixar-stjerne, robotten Wall-E.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

John Lasseter løfter sløret for kommende film

I søndags fandt den store prisuddeling BAFTA sted ved Royal Albert Hall i London, og en af de mange gæster ved ceremonien var John Lasseter, der på den røde løber snakkede med HeyUGuys omkring nogle af Disney og Pixars kommende film.

Marvel skal udgive Pixar som tegneserie

Marvel vender tilbage til sine rødder som forlag og udgiver af tegneserier med deres velkendte superhelte som Spiderman, X-Men og Iron Man. Men nu er det Pixar's animerede stjerner der står i kø for at få talebobler.

Rækken af de nye Pixar Klassikere udgives på én gang

De klassiske Disney-film med guldnummer på DVD og Blu-ray-coveret får snart følgeskab af den nye række af "Pixar Klassikere". Den nye filmkanon af Pixar animationsmesterværker udkommer i Danmark på én gang - på nær to film, oplyser Disney Danmark i dag.

Hemmelige hints i Up-trailer

Pixar fortsætter deres tradition med at plante små dedikationer og henvisninger i deres film og trailers. Den nyeste forsmag på filmen Up indeholder i hvert fald op til flere små interne hints.

Pixar-film bliver til tegneserier

Pixar's række af succesfulde film skal nu forvandles til tegneseriehæfter.

A Tin Toy Christmas

'A Tin Toy Christmas' skulle være Pixars gennembrudsfilm til det store lærred. Projektet gik i vasken, men affødte i stedet en af studiets mest elskede film.