Anmeldelse: Op

Anmeldelser
Filmen om en gammel pensionist der rejser væk i et flyvende hus, var en af de bedst anmeldte film i 2009. Se anmeldelserne her.
 
 
Originaltitel: 'Up'
Premieredato: 2. oktober 2009 (DK) / 16. maj 2009 (USA)
Instruktør: Pete Docter
Manuskript: Bob Peterson & Pete Docter
Musik: Michael Giacchino
Selskab: Pixar Animation Studios
Spilletid: 96 min.

DisneyOnline.dk "Betegnelsen "en film for hele familien" har aldrig ramt mere plet, end med 'Op'. Her er hele pakken til hele spektret af menneskealdrene. Disney/Pixar har (igenigenigen) overgået sig selv med et højtsvævende mirakel."
Politiken
"...ved virkelig noget om både børn og gamle mennesker, og ved ikke mindst, hvordan de skal udnytte kontrasten og samspillet. Det er uhyre smukt og durkdrevent gjort."
Berlingske Tidende
"Børn vil måbe betaget, og gnavne gamle mænd vil sætte så stor pris på filmens hovedperson, at de i halvanden time helt glemmer at være gnavne."
Jyllands-Posten "Oprigtig sympati. Den følelse gennemstrømmes man af, for både sin sidemand og for figurerne, når Disney lukker døren op for sin længe ventede 'OP!'."
Filmz "Det er en fuldstændig vidunderlig film og et fantastisk eventyr, der på trods af sin fantasifulde historie ikke opnår sin virkning ved at fornægte virkeligheden, men ved at ændre ens syn på den."
Ekstra Bladet "...en af den slags nærmest magiske filmoplevelser, der får det meste andet til at blegne. Uanset genre."
B.T. "...ikke bare en underholdende film. Det er også en livslektion..."
Cinemazone "...fastholder Op traditionen tro også grebet om den enkle og gode historie med fantasifulde figurer. Og så sker resten næsten af sig selv. Men Op er også en modig film, der tør udfordre sin egen genre som sidste års Wall E på fornem vis gjorde."
Information "En uforbeholden anbefaling og et gjaldende ‘Eventyrlysten længe leve!’ herfra."
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Ny UPisode online

Pixar har netop lagt deres anden såkaldte 'UPisode' på nettet som opvarmning til filmen 'Up'. Denne gang hedder klippet 'First Aid', hvor Russell skal yde førstehjælp midt i den sydamerikanske jungle.

Ny lang trailer for 'Up'

I dag kom den første lange trailer til Pixar's kommende film 'Up', og den er fyldt med scener og klip der aldrig er set før.

Tre nye plakater for 'Up'

Disney's næste animationsfilm tegner til at blive et stort hit, hvis man skal tro de folk der har fået lov til at se 45 minutter af filmen 'Up'. I dag blev tre nye plakater offentliggjort.

Nye scener fra Up

Med under et halvt år til premieren på Pixar's næste film, Up, dukker der løbende flere og flere klip fra filmen op på nettet. Her kan du se et par af de seneste.

Hemmelige hints i Up-trailer

Pixar fortsætter deres tradition med at plante små dedikationer og henvisninger i deres film og trailers. Den nyeste forsmag på filmen Up indeholder i hvert fald op til flere små interne hints.

Ny trailer for Pixar's Up

De første scener fra Pixar's 10. animerede film har fundet vej ud på nettet. Se traileren her.