Det vidste du ikke om "Disneys Juleshow"

Nyheder
Læs sjove fakta om et af julens mest sete tv-programmer i Danmark.
Sjove fakta om et af julens mest sete tv-programmer i Danmark.


* Juleshowet “From All of Us to All of You” så dagens lys onsdag 19. december 1958 på den amerikanske tv-station ABC. 

* Herhjemme startede traditionen på DR den 23. december 1967. Juleshowet var oprindelig en udløber af programrækken ”Disneyland” og beholdt denne titel på dansk helt op til 1987.

* I 1969, 1973, 1974 og 1978 var der intet juleshow på dansk tv. En feberredning i DR’s indkøbsafdeling reddede husfreden i 1998, hvor Disneys distributør Buena Vista ellers havde skruet priserne op på et niveau, som DR fandt mere pebret end nødvendigt.

* Flere af de danske stemmer i klippene fra bl.a. "Aristocats" og "Lady og Vagabonden" er blevet nyindspillet siden Disneys Juleshow første gang blev vist på dansk TV. Dette skyldes at originaloptagelserne med tiden er blevet voldsomt beskadiget.* Tidligere sejlede programmets sendetidspunkt frem og tilbage mellem den 23. og 26. december. Først i 1991 fandt DR en fast plads til showet på juleaftensdag. 

* Disneys Juleshow har gennemsnitligt 700.000 seere hver jul.

* TV3 sendte et af de nye amerikanske juleshows i årene 1991-96. 

* The Walt Disney Company foreslog på et tidspunkt, at indslaget med Bambi på isen skulle erstattes af et klip, hvor Bambi bliver forelsket. Det nægtede DR og showets redaktør Jakob Stegelmann dog.

* Showets instruktør var Disney-veteranen Jack Hannah. Julekortene er designet af John Hench, og titelsangen, "Fra alle os til alle jer" (From All of Us to All of You), blev skrevet specielt til programmet af Paul Smith (musik) og Gil George (amr. tekst).

* De danske stemmer til de emsige mus Tim og Bum fra ”Askepot” skyldes ingen ringere end Ove Sprogøe og Dirch Passer.


Kilde: Brian Iskovs kulturblog "Bries Blog-O-Rama"Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys Juleshow endte med kedelige gentagelser

Det meste var som det plejede, da Disneys Juleshow traditionen tro blev vist på TV i går juleaftensdag. Men hvor indslaget typisk bliver afrundet med et par splinternye klip fra kommende Disney-film, var der i år ikke meget nyt over de to "overraskelser".

Disney fejrer højtiden med verdens største juleparade

Når amerikanerne vågner op juledag, kan de traditionen tro tænde for fjernsynet og nyde Disneys livetransmiterede juleparade. Men i år bliver det større end nogensinde før.

VIDEO: Disneys Juleshow

Siden 1969 har Disneys juleshow været fast del af danskernes TV-jul. Hvis du ikke kan vente til juleaften kl. 16:00, kan du se de legendariske juletegnefilm her.

Krig mellem Anders And og Chip & Chap censureret fra juleshow

Disneys Juleshow på DR har ikke altid været så idyllisk og hyggeligt som vi kender det i dag. I "gamle dage" var det fyldt med bomber og skyttegrave.

En ny juleklassiker er født: "Prep & Landing"

Da Walt Disney sidste år producerede den lille animationsfilm "Prep & Landing" for den amerikanske tv-station ABC, høstede den gode anmeldelser og vandt flere priser. Nu lader det til den bliver en årlig tradition. Se hele filmen her.

Disney's Juleshow

Så blev det december. For mange mennesker betyder det et besøg i kirken, julegaver, dans om juletræet, flæskesteg, mandelgaver og familiehygge. Men julen ville aldrig være den samme uden 'Disney's Juleshow'.