Den astronomiske pris for Shanghai Disneyland afsløret

Nyheder
Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

Der er i Disney-kredse blevet snakket længe om størrelsen og prisen på det nyeste skud på stammen af forlystelsesparker fra Disney: Shanghai Disneyland. Rygter har floreret om et gigantisk resort der overgår alle andre Disney-parker med flere længder. 


På flere hjemmesider har man kunne læse om, hvad det vil koste The Walt Disney Company at skabe denne park og dets hoteller og underholdningsdistrikt uden for millionbyen Shanghai. Estimatet lyder på en samlet pris på i omegnen af 86 milliarder. Men en ny pressemeddelelse fra Disney Parks & Resorts bekendtgør, at prisen i stedet forventes at runde 100 milliarder kroner.Shanghai Disneyland bliver finansieret i samarbejdet mellem The Walt Disney Company og den kinesiske regering der står for betalingen af den første fase af byggeriet. Fase 1 inkluderer bl.a. større indfaldsveje, togstationer, og anden infrastruktur samt rydning af arealet.

Prisen for Disney's nyeste park kommer i alt til at koste næste fire gange så meget som verdensudstillingen der netop har været afholdt i Shanghai. 

Hele Disney-resortet skal stå færdig i 2015.


SÅ MEGET KOSTER DET AT BYGGE EN DISNEY-PARK:
(priserne er omregnet med inflation til nutidige beløb)

Shanghai Disneyland: 86 milliarder kroner (2015)

Hong Kong Disneyland: 81 milliarder kroner (2005)

Disneyland Paris: 38  milliarder kroner (1992)

Tokyo Disneyland: 22 milliarder kroner (1983)

Walt Disney World: 15 milliarder kroner (1971)

Disneyland: 685 millioner kroner (1953)
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Første spadestik til Shanghai Disneyland afslører verdens største Disney-slot

Ved ceremonien, hvor det første spadestik til Shanghai Disneyland blev taget, kunne Disney vise billeder af hele forlystelsesområdet og af slottet, som bliver større og højere end alle andre slotte i Disney's verdener.

VIDEO: Der bygges i Hong Kong Disneyland så langt øjet rækker

Den svært tiltrængte udvidelse af Hong Kong Disneyland er i fuld gang. Omfanget af byggeriet er kolossalt, selvom der i pressemeddelelserne er tale om "tre nye MINI-lande". En gæst i parken tog videokameraet med ombord på Disneyland toget og filmede denne video der dokumenterer hvor stort det nye område i Hong Kong Disneyland i virkeligheden er.

Shanghai Disneyland skal bestå af tre forlystelsesparker

De kinesiske myndigheder talte for første gang åbnehjertet ud omkring den kommende kæmpe-park, Shanghai Disneyland. De fremmødte pressefolk blev bl.a. overraskede over nyheden om at ikke én, men hele tre forlystelsesparker er planlagt for Disney's dyreste resort til dato.

Så er det officielt! Shanghai Disneyland på vej

Selvom Disney-fans over hele verden har vidst det med stort sikkerhed i snart halvandet år, er det først nu, at Disney er kommet med den officielle udmelding. Verdens sjette Magic Kingdom er på vej - i Shanghai.

Første byggefotos fra Shanghai Disneyland

Første spadestik til det enorme Shanghai Disneyland er nu taget og de første billeder fra byggepladsen kan ses her.

Byggeriet af Shanghai Disneyland begynder om en uge

Disney får snart en gigantisk forlystelsespark i verdens folkerigeste land. Shanghai Disneyland er spået til at blive større end nogen anden Disney-park og byggeriet begynder om ca. en uge. Se det eneste billede af, hvordan det kommer til at se ud her.